16 de març 2009
Formació naturalista per a les voluntàries/ris del projecte
Hola amics,
Hem continuat fent la nostra formació aquest divendres amb el taller de rapinyaires. Hem pogut veure i tocar les plomes i les ales de diferents aus i sobretot de les rapinyaires nocturnes i hem experimentat les diferències de tacte, suavitat, color i pigallat entre unes i altres; també hem vist els cranis de diferents aus i de les seves preses i finalment hem experimentat l’emoció de destriar les egagròpiles i anar descobrint els pèls, els ossos i els rastres per intentar descobrir l’animal que havia servit d’àpat a la rapinyaire en qüestió. Sens dubte, tota una experiència que ens ha deixat amb ganes de repetir i aprofundir-hi més.
Tot seguit, el dissabte, hem fet la sortida de formació d’aus marines que, aprofitant el dia primaveral que ha fet hem pogut gaudir-lo davant del mar. Hem après a diferenciar les aus costaneres de les pelàgiques i les seves característiques i també hem pogut a aprendre les particularitats de les gavines i els gavians i a no confondre els diferents plomatges d’individus immadurs amb diferents especies.
Les espècies de marines costaneres que es poden veure habitualment a El Masnou són doncs: el Corb marí gros (Phalacrocorax carbo) com ocell hivernant, la Gavina vulgar (Larus ridibundus), el Gavià argentat (Larus michahellis) i, ocasionament, el Gavià fosc (Larus fuscus).
Un cap de setmana molt agradable i del tot profitós.
Fins aviat
Montse Sanchiz
Voluntària ambiental
2 de març 2009
Sortida dissabte 28 febrer
Hola amics:
El diumenge dia 28 de febrer hem fet una nova sortida al Parc del Llac. Tot i repetir escenari, cada cop que hi anem tenim noves i emocionants experiències.
Aquest cop també hem tingut un convidat molt especial. Si a l’anterior sortida va ser un Bernat pescaire (Ardea cinerea) aquest matí l’estrella ha estat un Corb marí gros (Phalacrocorax carbo). Ha estat amb nosaltres tot el matí. L’hem vist capbussar-se a l’aigua al mig del llac i sortir després per l’altre banda on s’ha acabat d’empassar un peix i ha estès les ales per assecar-se.
Per altra banda, ja es comença a ensumar l’arribada de la primavera i els ànecs collverd (Anas platyrhynchos) comencen amb els seus jocs prenupcials i hem pogut observar una còpula des de primera fila.
A més, d’aquestes espècies que hem comentat, hem identificat també:
Merla (Turdus merula)
Pit roig (Erithacus rubecula)
Pardal comú (Passer domesticus)
Cotorreta de pit gris (Myiopsitta monachus)
Tórtora turca (Streptopelia decaocto)
Cuereta blanca (Motacilla alba)
Reietó (Regulus regulus)
Estornell negre (Sturnus unicolor)
Gavina vulgar (Larus michahellis)
I, per posar la cirereta al pastís, hem vist passar volant un estol d’uns 20 individus de Cigonya blanca (Ciconia ciconia).
Una altra jornada interesantísima doncs on hem pogut gaudir i seguir aprenent.
Montse Sanchiz
Premià de Mar
Voluntària ambiental
Col·laboradora de