16 de març 2009

Formació naturalista per a les voluntàries/ris del projecte




Hola amics,

Hem continuat fent la nostra formació aquest divendres amb el taller de rapinyaires. Hem pogut veure i tocar les plomes i les ales de diferents aus i sobretot de les rapinyaires nocturnes i hem experimentat les diferències de tacte, suavitat, color i pigallat entre unes i altres; també hem vist els cranis de diferents aus i de les seves preses i finalment hem experimentat l’emoció de destriar les egagròpiles i anar descobrint els pèls, els ossos i els rastres per intentar descobrir l’animal que havia servit d’àpat a la rapinyaire en qüestió. Sens dubte, tota una experiència que ens ha deixat amb ganes de repetir i aprofundir-hi més.

Tot seguit, el dissabte, hem fet la sortida de formació d’aus marines que, aprofitant el dia primaveral que ha fet hem pogut gaudir-lo davant del mar. Hem après a diferenciar les aus costaneres de les pelàgiques i les seves característiques i també hem pogut a aprendre les particularitats de les gavines i els gavians i a no confondre els diferents plomatges d’individus immadurs amb diferents especies.

Les espècies de marines costaneres que es poden veure habitualment a El Masnou són doncs: el Corb marí gros (Phalacrocorax carbo) com ocell hivernant, la Gavina vulgar (Larus ridibundus), el Gavià argentat (Larus michahellis) i, ocasionament, el Gavià fosc (Larus fuscus).

Un cap de setmana molt agradable i del tot profitós.

Fins aviat

Montse Sanchiz
Voluntària ambiental