28 de gen. 2009

GAIGFitxa nº 3


Nom català : Gaig
Nom en castellà : Arrendajo
Nom científic: Garrulus glandarius


Un dels altres còrvids que tenim a casa nostra - la garsa és l’altra - se'l coneix, d'una manera col•loquial com el “xivato” del bosc pel seu reclam tant característic que fa d’avisador a tot el bosc quant hi entra algú estrany. Animal forestal amb una alimentació basada en les llavors que troba durant tot l’any, sobretot aglans de roure i alzina . El gaig ara se’l pot veure amb facilitat pel nostre poble ja que a l'igual que molts animals ha descobert que les poblacions són supermercats on podem obtenir menjar fàcilment.

De mida força gran amb respecta als ocells que tenim al Masnou, pot tenir una longitud d’uns 32-35 cm i que quan vola fa casi 58 cm de punta a punta d’ala .

A part dels seva mida el podrem reconèixer per un plomatge on els colors marrons i crema estan per tot el seu cos, amb les ales de color negre i blanc i unes plomes força característiques de color blau i negre als dorsos de l’ocell. Així com també veurem uns bigotis de color negre. A l’estiu el veurem volant amb parella i a la arribada de la tardor i el hivern la parella es separar per poder sobreviure cada un amb els seus mitjans.