9 de febr. 2009

Mallarenga CarboneraNom català : Mallarenga Blava
Nom en castellà : herrerillo comun
Nom científic: Parus Caeruleus
Nom catala d'en J.Barrera : Estiverola petita

Aquesta espècie és més petita que la mallarenga carbonera, ja que fa uns 10 – 12 cm. D’ambients forestals, sobretot busca boscos de fulles caducifolis, com els roures, o mixtes com el nostres boscos mediterranis d’alzina i pi. Però a casa nostra la podrem observar amb facilitat en els nostres jardins ja que és un visitant freqüent, sobretot si tenim posades menjadores.

És de fàcil identificació per la seva “boina” blava al cap i una fina franja negra que li fa de màscara en els ulls. Pit groc i ales amb les plomes primàries i secundaries de color blau i més verdes camp a la zona de l’esquena.

Per diferencia mascles de femelles ens haurem de fitxar amb la intensitat dels colors, més vius serà un mascle mes apagats serà una femella. Els joves no tenen el plomatge blanc de la cara sinó que el tenen de color groc.

De regim insectívor no desaprofitarà també llavors. De vol i actitud alegre es tot una diversió gaudi de la seva observació. A nivell de cants i reclams te un ric repertori com la seva cosina la mallarenga carbonera.